loading...
February 2015 | Farred Property
RSS

KESILAPAN DAHSYAT PEMBELI HARTANAH LELONG MALAYSIA

rumah lelong malaysia

Kesilapan Sebelum Beli Rumah Lelong Malaysia


  • Tidak Membuat Carian ke Atas Hartanah Lelong.
    Anda seharusnya melihat sendiri rumah lelong yang anda ingin beli. Butir yang anda perlu tahu adalah Pemilik rumah itu, nombor geran atau hak milik mesti sama dengan butir yang tercatat dalam Pengistiharan Jualan Lelong.
  • Selain itu mesti pastikan hartanah lelong itu ada kaveat, gadaian, pajakan dan sebagainya.
  • Anda juga mesti memastikan anda baca syarat-syarat jualan dan memahami syarat-syarat jualan. Adakah Bank akan tanggung tunggakan bil?
  • Berapa lamakan Tempoh Penyelesaian ("Completion date")
  • Minta bantuan tukang rumah untuk anggaran kos baik pulih rumah jika menang rumah lelong tersebut.
Saya harap anda akan lihat checklist ini sebelum beli rumah lelong

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Cara Menjaga Pendapatan dari sewaan

dapat duit sewa

Saya nak terangkan Cara nak JAGA Duit Sewa supaya Konsisten

Cara Menjaga Pendapatan dari sewaan


  • Menentukan harga sewaan yang berpatutan atau diskaun kalau bayar tepat pada waktu
  • Menaikkan harga sewaan apabila perlu, lebih-lebih lagi apabila anda ingin membuat pembiayaan semula hartanah
  • Mengambil langkah keselamatan dengan mengenakan deposit keselamatan (security deposit) sebelum penyewa berpindah masuk ke dalam rumah. Jangan takut meminta 2 bulan deposit.
  • Mempertimbangkan untuk mengumpul sewa terlebih dahulu (advance rent). Lebih mudah dengan post dated cheque.
  • Mengutip sewa bulanan
  • Mengenakan denda lambat bayar sewa atau penalti jika cek ditolak.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Cara nak tahu penyewa mampu bayar ke tidak?

bakal penyewa
Bakal penyewa (sekadar hiasan)


Saya nak DEDAHKAN... Cara nak tahu penyewa mampu bayar ke tidak?

Walaupun penyewa anda Comey dan Cun macam gambar di atas,  Perkara ini perlu di ambil berat kalau nak memilih penyewa:-


  • Pastikan punca pendapatan bakal penyewa terbabit. Mungkin dengan salinan slip gaji penyewa dapat membantu anda.
  • Kira nisbah pendapatan untuk pembayaran sewa. 30% daripada pendapatan kasar penyewa. Sebagai contoh, pendapatan kasar ialah RM2000. 30% daripada RM2000
    ialah RM600. Maka penyewa kemungkinan mampu untuk menyewa rumah RM600 ke bawah.
  • Periksa kedudukan kewangan bakal penyewa. Dapatkan salinan CCRIS untuk mengetahui latar belakang kredit bakal penyewa.
  • Menghubungi rujukan penyewa atau tuan rumah sebelum ini untuk mengetahui kelakuan bakal penyewa anda.
  • Buatkan sesi temuduga dengan bakal penyewa, dari sini kita dapat tahu kadar ke seriusan dan kadar kewangan penyewa.
Sekian


______________________________________________________________________________
Bilik Sewa Dekat LRT -->> SINI

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

WOW! ...RUMAH SITI NURHALIZA DI MALAYSIA

RUMAH SITI NURHALIZA DI MALAYSIA
Gambar Rumah Datuk Siti Nurhaliza di Cameron Highland

Gambar Rumah Mewah Datuk Siti Nurhaliza Di Malaysia

Satu malaysia tahu bahawa, Datuk Siti Nurhaliza bersama suaminya , Dato' K mempunyai beberapa hartanah dan rumah diseluruh Malaysia dan luar negara. Datuk Siti Nurhaliza yang baru-baru ini membuat persembahan di Anugerah Meletop se memangnya kaya. Kekayaan pasangan suami isteri ini tidak boleh disangkal dengan kekayaan mencecah jutaan ringgit . Pelaburan hartanah pada masa kini memang menguntungkan. Jadi memiliki sebanyak mungkin rumah bukanlah sesuatu yang merugikan. Dan yang penting, ianya datang dari hasil titik peluh mereka bekerja keras selama ini. Di tambah dengan perniagaan kecantikan Datuk Siti Nurhaliza "Simply Siti".

Ini adalah antara rumah-rumah yang dimiliki Datuk Siti Nurhaliza yang dimilikinya di Malaysia






RUMAH SITI NURHALIZA DI MALAYSIA

Rumah asal Datuk Siti Nurhaliza di Pahang yang diubahsuai menjadi sebuah banglo mewah dan dihuni oleh ibunya ketika ini. 

RUMAH SITI NURHALIZA DI MALAYSIA

Ini pula Rumah utama Datuk K dan Datuk Siti Nurhaliza yang terletak di kawasan penempatan elit di Bukit Antarabangsa. Rumah ini adalah antara kediaman termewah dikawasan tersebut dan boleh diumpamakan sebuah mahligai dan bukannya rumah biasa.

dan terakhir adalah rumah banglo Datuk Siti Nurhaliza di Cheras.

RUMAH SITI NURHALIZA DI MALAYSIA 

Siapa sangka, seorang gadis kampung yang dulunya hanya menjual kuih bagi membantu keluarga, kini merupakan seorang wanita elit yang berjaya dan memiliki kekayaan yang diidamkan oleh semua orang. 

Ditambah dengan perkahwinannya bersama seorang usahawan berjaya di Malaysia. Mungkin ramai gadis mengidamkan menjadi seperti Datuk Siti Nurhaliza. Apapun , hanya usaha yang kuat dan  berterusan sahaja mampu menjadikan anda seperti beliau. 

Apapun Datuk Siti Nurhaliza memang seorang artis yang aku sangat salute sebab disebalik kekayaan dan kejayaan yang dimiliki, beliau masih seorang yang merendah diri dan tidak bermegah dengan kekayaanya.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Informasi Kesihatan - Cuaca Panas

Cuaca panas memberi tekanan fizikal kepada tubuh badan manusia.
Kesan terhadap kesihatan boleh terjadi daripada tahap sederhana
(mild) kepada yang boleh menyebabkan maut contohnya
akibat strok haba.

Golongan berisiko menjadi mangsa cuaca panas:-

1. Mereka yang terbabit dengan kegiatan aktiviti fizikal di luar seperti buruh, peladang,
   ahli sukan, tentera, polis dan lain-lain
2. Orang dewasa (berumur 40 tahun ke atas mempunyai risiko 10 kali ganda berbanding dengan mereka yang lebih muda)
3. Kanak-kanak berumur 5 tahun ke bawah
4. Penghidap penyakit sistem pernafasan
5. Penghidap penyakit darah tinggi, jantung, kencing manis dan penyakit kelenjar tiroid.

Anda Perlu:-

1. Minum air kosong dengan banyak tanpa mengira tahap aktiviti fizikal
   yang anda lakukan. JANGAN tunggu sehingga anda dahaga
2. Minum minuman isotonik kerana ia boleh menggantikan garam dan mineral yang hilang semasa berpeluh
3. Sebolehnya berada di dalam rumah/bangunan
4. Hadkan aktiviti luar
5. Kerap berehat
6. Mandi atau gunakan kipas angin untuk menyejukkan tubuh badan anda
7. Pakai pakaian yang ringan, berwarna-terang dan longgar
8. Pakai topi atau payung yang besar


Elakkan:-

1. Minum minuman yang mengandungi kafein, alkohol atau kandungan gula yang tinggi
2. Membiarkan seseorang di dalam kereta yang tertutup
3. Bersenam dalam cuaca panas


Klik pada gambar untuk info lengkap 
Informasi Kesihatan Cuaca Panas

Informasi Kesihatan Cuaca Panas

--

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Apa Ada di Giant Senawang?

Giant Senawang


Haaa...macam-macam ada. Nak beli barang dapur? pakaian? Tanaman?
Bak kata orang, semua ada la. Kalau orang datang rumah emergency,
Boleh terus beli barang nak masak di Giant Senawang.

Sebenarnya saya nak cakap di Giant Senawang ni ada Rumah Semi D 2 Tingkat untuk di Jual.

Apa anda akan dapat:-


 1. Boleh jalan kaki sahaja ke Giant Senawang
 2. 4 bilik tidur, 2 bilik store, 3 bilik air, 2 ruang tamu (bawah dan tingkat atas)
 3. Keluasan 40x80 sqft
 4. Kawasan Kediaman yang selesa.
 5. Boleh parking 2 kereta dengan selesa
 6. Lihat Gambar Rumah sepenuhnya di -->> Gambar Rumah Semi D 2 Tingkat untuk di Jual

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Taman Kemuning Semi D Senawang 40x80

Taman Kemuning Semi D Senawang 40x80

Taman Kemuning Semi D Senawang 40x80

Taman Kemuning Semi D Senawang 40x80

Taman Kemuning Semi D Senawang 40x80

Taman Kemuning Semi D Senawang 40x80





Taman Kemuning Semi D Senawang 40x80

Belakang Pasaraya Giant

4 bilik tidur, 2 bilik store, 3 bilik air, 2 ruang tamu (bawah dan tingkat atas)

40x80 sq ft




Price : RM 600 000 (Nego)



Call untuk temu janji 013-3652380

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Review Bilik Sewa Dekat Stesen Lrt Universiti

Review Bilik Sewa Dekat Stesen Lrt Universiti

Review Bilik Sewa Dekat Stesen Lrt Universiti


Saat ini saya nak kongsi kenapa ramai yang memilih Bilik Sewa Dekat Lrt Universiti.
Ini kerana Bilik Sewa ini sangat dekat dengan Stesen Lrt Universiti. Cuma 2 minit jalan kaki dah sampai.

Saya sering kali dapat bakal penyewa yang nak Bilik Sewa Dekat Stesen Lrt Universiti
Mereka kata pasal nak dekat:-
1. Menara TM, TNB, PPUM, UM, Pantai Hospital Kuala Lumpur (dekat tempat kerja)
2. Senang nak ke man-mana (naik LRT je tak payah bawa keta)
3. Bilik Sewa Fully Furnished (tak perlu pening kepala nak kumpul duit beli mesin basuh, dapur, peti ais...)
4. Ada Bilik yang ada Internet (so tak perlu subcribe data plan yg besar-besar)
5. Mudah mak bapak nak singgah dan senang cari bilik sewa nya
6. Dekat dengan Gerai makan, kedai 1 Malaysia, Mid Valley, KLCC, Bangsar South, dll
7. Mudahkan Penyewa, Bayar 1 harga termasuk bil api dan bil air.

Kalau mencari Bilik Sewa Dekat Stesen Lrt di tempat lain --->> SINI
 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Senarai Rumah dan Tanah untuk Dijual Selangor

Senarai Rumah dan Tanah untuk Dijual Selangor

 


Taman Bunga Negara rm535k
Taman Klang Perdana Teres rm135k
Taman sek 13 s.alam rm900k
Taman Johan Setia Klang rm175k
Taman Bandar Puteri rm650k
Flat Puchong Perdana rm77k
Apartment Sri Proton bawah rm99k
Apartment Anzzora bawah rm160k
Aparment Angerik Indah sek 16 s.alam rm200k
Flat Pasar Borong Selayang rm90k

Tanah:

Tanah LOT 50x50 geran kongsi area kg Johan setia klang rm55k
Tanah 2 ekar Seremban N9 rm120k
Tanah 2 ekar Sijangkang rm900k


Semua urusan pimjaman Jual/Beli kami akan tolong uruskan.

Sila whatsapp/call/SMS  013-3652380














  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Doa Supaya Mudah Bayar Hutang



Hari ni saya nak kongsi pasal Hutang. Saya pasti 99% dari you all pasti pernah berhutang.
Tak kira la hutang kereta, hutang rumah, hutang mak ayah, hutang adik kakak...dan banyak lagi la.

Tapi hari ni saya bukan nak tolong bayar hutang korang, bukan Along nak beri korang buat hutang lagi dan bukan Ahli magic yang boleh lupus kan hutang yang korang ada.

Hari ini nak share pasal Doa Supaya Mudah Bayar Hutang. Haa...dah nampak sorang tu senyum. Semoga Doa ni korang amal dan Berusaha Membayar hutang.
Jangan Doa je Cik adik, hutang tak kan langsai punya. Kena la usaha :-)

So Jangan Lupa Share dengan Kengkawan di FB, Twitter dan seangkatan dengannya.

Doa Supaya Mudah Bayar Hutang





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Al Fatihah Datuk Nik Aziz dan Hasbullah Awang

Pemergian Datuk Nik Aziz dan Hasbullah Awang tiada gantinya. Jasa mereka hanya ALLAH dapat Membalasnya.

Nik Aziz
Hasbullah Awang






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

JANGAN Kongsi Nama untuk Beli 1 Hartanah

Salam sejahtera kepada Readers,

Disini saya ingin kongsikan Tips Hartanah.

Ramai orang tak perasan tentang Gabung Nama dalam Beli 1 Hartanah.


Kalau Anda nak buat harta yang banyak. Saya "strongly suggest" JANGAN Gabung NAMA Suami Isteri pada 1 Hartanah.

Kerana Jika Nama Suami Isteri di Gabungkan, Walaupun Suami yg Bayar Pinjaman Rumah. Jika Isteri nak Beli
Hartanah yg Baru. Rekod Isteri telah ada pada Hartanah yg Pertama. Bank akan kira sebagai Komitmen.

Sekiranya Suami Buat Pinjaman, Hartanah itu Nama Suami Seorang. Jikalau Isteri nak Buat Pinjaman Rumah yg Lain,
Rekod Pinjaman Isteri masih bersih (Belum Ada). ini Memudahkan untuk Pembelian Baru Hartanah Lain. 


Borang Rumah Pr1MA

Konsep ini akan Memudahkan Kerja anda Mengumpul Harta di Kemudian Hari



____________________________________________________
Nak Dapat Kerja Kerajaan TANPA Guna SPA?  >> SINI
Nak Tahu Tips untuk Hilang Gemuruh waktu Temuduga >> SINI
Panduan Buat Resume yang Memukau Majikan Baru Anda >>

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Apt di Petaling Jaya Bawah RM 50k

Ramai orang bertanya kepada saya, ada lagi ke Apt di Petaling Jaya Bawah RM 50k ?. Saya kata ada kalu anda cari dengan sungguh-sungguh.

Sini saya nak kongsi beberapa unit Apt di Petaling Jaya Bawah RM 50k.

Walaupun Unit Apt ini Unit Lelong. Sini saya kongsi Cara Beli Rumah Lelong.


Kenapa saya pilih Petaling Jaya?
Sebab:-


Klik:  Cara Beli Rumah Lelong


Apt di Petaling Jaya Bawah RM 50k

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Khasiat WD-40 pada Anda

WD-40. Mungkin ramai yang mengenali produk ini. Bagi yang belum mengenali, sebenarnya banyak produk yang menyerupai WD-40 dari segi fungsi serta pelbagai kegunaannya, tetapi memandangkan WD-40 lebih awal dalam pasaran dan banyak dijual di pasaraya, minimarket, 7-eleven, hypermarket, kedai accessories, maka eloklah kita beli satu.


Sebenarnyanya WD-40 ini sering digunakan oleh mekanik. Pergilah kedai mekanik mana pun kita akan lihat jenama ni. Kegunaan WD-40 dalam kehidupan seharian kita:-


1) Kasut kulit yang baru dibeli, jika di semburkan dengan WD-40 akan membantu mengelakkan kulitnya daripada cepat pecah/merekah.Jangan spray banyak2.Lepas spray polish dengan kain lembut)
2) Semburkan WD-40 pada gelas minuman yang melekat. Tunggu agak 10 saat. Goncang2 sikit, pusing sikit, anda boleh buka dengan mudah saja. Pastikan anda basuh gelas-gelas tersebut dengan sabun sebelum digunakan/disimpan.
3) Melekangkan alat permainan kanak-kanak yang melekat. Sembur saja WD-40. Ia mudah menanggalkan alat permainan kanak-kanak yang terlekat tu.
4) Anda tidak cermat semasa menggunakan gam UHU/gam gajah atau mana-mana gam yang cepat bertindak. Sebahagian daripada gam melekat di tangan/jari. Nak buang memangnya sukar. Sembur saja WD-40./ Dalam lima minit semua beres.)gosok2 la sikit)
5) Cincin terlekat di jari sukar nak tanggalkan? Semburkan sedikit WD-40. Tolak cincin ke atas dan ke bawah. Nah. mudah saja tertanggal.
6) Jari cucu anda terlekat dalam botol mulut kecil. Tak susuh. Sembur sedikit WD-40. Biarkan 10 saat. Cabut cincin di jari perlahan-pahan. Lepas tu basuh dengan sabun.
7) Zip seluar ka, baju ka, jaket ka, beg tangan ka, jika terlekat jangan panik. Guna WD-40.
8) Banyak lipas? Sembur WD-40.
9) Banyak semut/serangga lain masuk dalam rumah. Mudah . sembur WD-40 di frem pintu/tingkap. Lihat kesannya. ....... bersambung!

10) Hulu cangkul, tukul, pahat, parang yang diperbuat daripada kayu sebenarnya boleh tahan lebih lama jika kita kerap sembur WD-40. Lepas sembut kita gosok dengan kain supaya rata.
11) Kanak-kanak memang suka makan chewing gum. Mak bapakmemang tak gemar. Apa tidaknya. Kesan peninggalan chewing gum ada di merata-rata. Yang tak seronoknya melekat di rambut budak-budak tu! Tapi jangan tuan-tuan bimbang, sembur sahaja WD-40 di rambut yang kena chewing gum. Gosok-gosok dan guna sikat yang keras. Getah tersebutmudah tertanggal. ( jangan sembut banyak sangat)
12) Kesan kotoran yang melekat di permaidani pun tak menjadi masalah. gunakan WD-40. Kemudian ambil air sabun yang suam-suam, cuci menggunakan kain.
13) Begitu juga dengan kesan air teh yang tidak mahu tanggal di atas meja makan/kabinet dapur. Guna WD-40.
14) Stiker di kereta anda yang amat degil. ( cukai jalan lama, stiker masa zaman U thn 70an tu).Cuba sembur WD-40. Tunggu 20-30 saat. Cuci dengan kain. Lihat kesannya!
15) Tangan yang bergris/minyak hitam selepas mencuba membaiki kita sendiri, boleh dengan mudah dicuci dengan menggunakan WD-40
16) Kesan sos tomato/sos cili yang degil dengan mudah ditanggalkan dengan menyembur WD-40. Selepas menyembur dengan WD-40, tunggu sekejap, kemudian basuh macam selalu!
17) Kalau kucing anda suka melepas di tempat-tempat yang anda/isteri anda memang tak gemar sangat,cuba sembur WD-40 di tempat yang ia sering melepas. Haiwan memang tak suka dengan bau WD-40. Ini akan sedikit sebanyak membantu mendisiplinkan kucing kesayangan anda!.... bersambung!

Fuhhh...penat menulis nii..

18) Puas mop lantai dapur anda,masih tak hilang kesan bertompok-tompok. Cuba sembur WD-40. Biarkan seketika. Gosok dengan berus lantai. Kemudian mop!
19) Nak cuci kesan gam yang dah kering. mudah sembur WD-40. Tunggu 30-40 saat. Cuci dengan kain yang kesat.
20) Kesan marker atau crayon yang degil. guna WD-40!
21) Baju/pakaian anda terkena darah, sembur dengan WD-40. Biarkan seketika. Basuh seperti biasa menggunakan mesi basuh atau cuci tangan.
22) Buat apa buang duit banyak-banayk beli cecair tulah ,inilah, maha-mahal pulak tu,hanya kerana cuci mangkok tandas! gunakan WD-40. Mudah.( cuma dia tak wangi, yg baiknya dia tidak mengandungi asid!)
23) Tak tahan dengan burung-burung yang suka beretenggek di balkoni rumah anda? sembur saja WD-40 di tempat yang sang burung tu suka hinggap. Jamin burung tu tak hinggap lagi kerana mingkin taktahan dengan bau WD-40!
24) Kadang-kadang lenguh-lenguh sendi/di pelipat bawah lutut ka atau di pergelangan kaki ka mudah hilang dengan menyembur WD-40 dan dituruti dengan urut! Cubalah.
25) Sakit gigitan penyengat/tebuan/lebah. Cuba sembur dengan WD-40 di tempat yang kenan sengat tu. Liahat kesannya.
26) Bekas serangga yang melekat di gril kereta kita bila memandu pada waktu malam memang susah nak dicuci. Cuba sembur gril sebelum memandu pada waktu malam,anada akan dapati tak banyak lagi serangga yang melekat di gril kereta anda.
27) Ini pasal kereta lama yang di 'parking ' di bawah porch tu. Kesan minyak hitam yang menitik di lantai porch tu memang tidak menyenangkan. Tak payah susah-susah nak gosok teruk2. Semburkan WD-40. biarkan agak-agak 5 minit. Kemudian sembur pula air paip. Tentu mudah nak cuci.
28) Kereta anda warna putih. Pulang dari shopping, ada pulak tompok cat merah baru di bumper anda. Tak seronokkan. Mudah. Sembur WD-40. cuci dengan kain lembut.
29) Susah nak start engin kereta waktu pagi. Ambil WD-40. Sembur wayar plag termasuk pangkal plag. Start semula. Mudah.

( kesemua petua di atas ada yang berkesan/ada yang kurang ). Penulis tak berani nak jamin.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Bilik sewa di Sek 13 Shah Alam, Apt Perdana


Salam,



Bilik Sewa di Sek 13 Shah Alam Apt Perdana


# Muslimah & Student only 


# RM220  Termasuk api, air, (Ehsan Internet)


# Fully Furnished (kelengkapan rumah: TV, Katil, Tilam, Bantal, Dapur, Seterika, Tong Gas, Peti Sejuk, Periuk Nasi, Mesin Basuh, Kabinet Dapur, Kabinet Kasut, Papan Seterika, Rak Pakaian, Meja Makan & Cerek )




# Kemasukan Segera



Whatsapp/ call / sms  019 - 214 2380


Sapa cepat, dia dapat. 
kemasukan segera


Kenapa Nak Sewa di Sini?

  •  Dekat dengan Giant, Senang nak beli barang & Senang Nak cari makan
  •  Dekat Dengan MSU & PTPL Collage. Mudah untuk pergi Kuliah
  •  Senang nak dapat Teksi & Bas. Dekat Stadium Shah Alam
 Apt Perdana ada 24 Hour Security 

Kalau mahu Bilik Sewa Dekat LRT, Klik: SINI

Bilik Sewa di Apartment Perdana Seksyen 13 Shah Alam

Bilik Sewa di Apartment Perdana Seksyen 13 Shah Alam

Bilik Sewa di Apartment Perdana Seksyen 13 Shah Alam







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Apt di Petaling Jaya Bawah RM 100k

Ramai orang bertanya kepada saya, ada lagi ke Apt di Petaling Jaya Bawah
RM 100k?. Saya kata ada kalu anda cari dengan sungguh-sungguh.

Sini saya nak kongsi beberapa unit Apt di Petaling Jaya Bawah RM 100k.

Walaupun Unit Apt ini Unit Lelong. Sini saya kongsi Cara Beli Rumah Lelong.

Saya Kongsi Satu per Satu

   1. Cari rumah Lelong di Lelong Tips. Tulis kawasan yang hendak beli. Lepas tu pilih property type


   2. (Site Visit) rumah Lelong yang hendak di beli. Langkah ini teramat penting. Langkah ini tentukan sama ada Anda jadi beli rumah tersebut atau tidak. Sekiranya rumah tersebut berkeadaan baik. Potensi Anda nak beli cerah tapi ada juga rumah Lelong berkeadaan tidak boleh diduduki. Anda terpaksa baik pulih yang memakan belanja yang besar


   3. Sekira nya Anda puas hati dengan rumah Lelong itu. Sila sedia kan 5% atau 10% bank draf dari harga reserve price   bergantung pada Pelelong.


   4. Boleh call saya di 013-365 2380 untuk saya register untuk masuk Lelong.


Sekian.


Apt di Petaling Jaya Bawah RM 100k

Apt di Petaling Jaya Bawah RM 100k

Apt di Petaling Jaya Bawah RM 100k

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Penthouse Duplex Anjung Hijau Bukit Jalil for SALE



Penthouse Duplex for Sale
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Penthouse Duplex@ Anjung Hijau Bukit Jalil.

★★★ Selling below market @ RM828K
(only RM375/sf)!!!

★★★ Bank value RM950K!!!


- Freehold 2,200sf.
- 2 Living Hall
- 4 Room
-2 Bath
- 1 Store room + 1 Study loft.
- 2 Car park.

★★ Lifetime Berjaya Clubhouse Membership for 2 pax ★★
- Facing golf course & recreation park.
- Fully furnished.
- Walking distance to amenities:-
*Lai Meng Chinese school, *Pavillion 2
*Upcoming LRT station. 

- Pls call Farred at013-365 2380

Penthouse Duplex Anjung Hijau Bukit Jalil


Penthouse Duplex Anjung Hijau Bukit Jalil for SALE




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS