loading...
2013 | Farred Property
RSS

TANAH DI KULIM UNTUK DIJUAL

LOKASI:
KEDAH

DAERAH:
KULIM

KELUASAN:
84 EKAR 

JENIS:
AGRICULTURE

TENURE:
FREEHOLD

OTHER:
NON BUMI LOT

HARGA:
1 SQUARE FEET = RM10.00
1 KAKI PERSEGI = RM435,600.00

JUMLAH:
RM 36,600,000 (APPROX: RM36  MILLION)

TANAH DI KULIM HI-TECH PARK AGRICULTURAL LAND, BOLEH DICONVERT, BERDEKATAN JALAN UTAMA, JARAK JALAN KAKI KE KILANG SOLAR. DIKELILINGI KAWASAN INDUSTRI SEPERTI FTZ BAYAN LEPAS. 

SEKIRANYA BERMINAT, SILA SERTAKAN SURAT RASMI TUNJUK MINAT MEMBELI TANAH ATAU BOLEH MENGHUBUNGI SAYA.

HARGA JUGA BOLEH DIRUNDING.

UNTUK KETERANGAN LANJUT BOLEH HUBUNGI SAYA

013-3652380

TERIMA KASIH


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

LAND FOR SALE IN MUKIM LABU, SEPANG

 LAND FOR SALE IN MUKIM LABU, SEPANG

LOKASI: SELANGOR 
MUKIM: LABU 
DAERAH: SEPANG 
KELUASAN: 1338 EKAR 
JENIS: PERTANIAN 
HARGA: KAKI PERSEGI: RM14.00 1 
EKAR: RM609,840 JUMLAH: RM815,965,920 
SEKIRANYA BERMINAT,PERMOHONAN SURAT RASMI TUNJUK MINAT MEMBELI TANAH TERSEBUT BOLEH DITUJUKAN KEPADA SAYA. 
HARGA JUGA BOLEH DIRUNDING. 
UNTUK KETERANGAN LANJUT BOLEH HUBUNGI SAYA
013-3652380


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

LAND FOR SALE IN KAJANG

 LAND FOR SALE IN KAJANG 
LOKASI: SELANGOR 
MUKIM: KAJANG 
DAERAH: ULU LANGAT 
KELUASAN: 153 EKAR 
JENIS TANAH: BEBAS FREEHOLD & NON BUMI LAND. 
HARGA: KAKI PERSEGI: RM16.00 
1 EKAR: RM696,960 
HARGA TOTAL: RM106,634,880 


call 013-3652380

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ebook PERCUMA "10 DON'T invest Rumah Lelong"

Ebook PERCUMA "10 DON'T kesilapan dalam Rumah Lelong"


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Bisnes tanpa MODAL?

Assalamualaikum,

Bisnes yang saya maksudkan tu adalah AFFILIATE.

Dalam post saya sebelum ni ada menyatakan apa itu AFFILIATE.

Ini saya nak terangkan pasal AFFILIATE INI ada macam-macam jenis. Kira AFFILIATE Bhg 2 la ni.

AFFILIATE terbahagi pada 3

1. Pay-Per-Sale – PPS (Dibayar berdasarkan jualan)
2. Pay-Per-Lead – PPL (dibayar berdasarkan download)
3. Pay-Per-Click (Dibayar berdasarkan klik)
Hari ini saya akan terangkan program affiliate yang berkonsepkan PPS

• Affiliate Pay Per Sales
Pendaftaran affiliate ini biasanya adalah percuma dan sesiapa pun boleh
menyertainya. Dengan sistem affiliate ini, anda akan mendaftar sebagai agen affiliate dan akan mempromosi produk penjual tadi di internet.
Selepas anda mendaftar sebagai agen affiliate, anda akan diberikan link affiliate anda (link id anda). Anda akan menggunakan link ini apabila mempromosinya.
Sekiranya ada jualan melalui link anda, komisyen akan direkodkan
secara automatik ke dalam ruangan affiliate anda. Jumlah komisyen
akan dimasukkan ke dalam akaun bank anda apabila tiba masanya, biasanya pada tengah bulan atau  akhir bulan .
Biasanya komisyen yang dibayar adalah dalam lingkungan 40% – 70%
dari setiap jualan yang berjaya anda lakukan. Contohnya, anda promosi ebook  tentang penjagaan kereta  melalui link/id anda, dan ada satu jualan. Jika ebook tersebut berharga RM30, anda akan dibayar komisyen 50% iaitu RM15. Itu baru satu jualan, jika banyak jualan, lagi banyak untung yang bakal anda terima.
Jualan ini semuanya dikesan secara automatik oleh sistem affiliate yang
dipasang oleh pemilik/penganjur/penjual produk affiliate tersebut. Maknanya, apabila anda mempromosikan link affiliate anda, cookies akan ditanam dalam komputer pembaca selama – lamanya (kecuali pembaca itu clearkan cookies).
Walaupun pembaca tersebut tidak membeli selepas membuka link affiliate anda itu, cookies akan terus tertanam. Dan apabila di lain masa pembaca itu membuka semula laman web tadi tanpa menaip link affiliate anda, dan apabila jualan dibuat, komisyen tetap akan masuk ke akaun anda.
mudahkan???

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Apa itu AFFILIATE? Binatang apa tu?

Apa itu AFFILIATE?

Sebenarnya, affiliate ini adalah salah satu cara bisnes di internet yang paling memudahkan (jika kena pada caranya). Anda boleh menyertainya tanpa mengeluarkan sesen pun.Pendaftaran affiliate ini adalah percuma dan sesiapapun boleh menyertainya. Selepas anda mendaftar sebagai agen affiliate, anda akan diberikan link affiliate anda (link id anda). Anda perlu menggunakan link tersebut untuk melakukan promosi. Hasil daripada promosi anda, anda akan diberi komisyen jika ada yang membeli daripada link affiliate anda. MUDAH KAN???

Biasanya komisyen  (dari bisnes melalui Affiliate) yang dibayar adalah dalam lingkungan 40% – 70%
dari setiap jualan yang berjaya anda lakukan. Contohnya, anda promosi ebook  tentang penjagaan kereta  melalui link/id anda, dan ada satu jualan. Jika ebook tersebut berharga RM30, anda akan dibayar komisyen 50% iaitu RM15. Itu baru satu jualan, jika banyak jualan, lagi banyak untung yang bakal anda terima.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

JANGAN BACA KALAU ANDA DAH BANYAK DUIT!!!

Assalamualaikum Salam Mall Hijrah,

Just nak share pada mereka yang belum cukup duit (kurang duit), nak tolong
keluarga, nak tolong DIRI sendiri & nak tolong orang.

Ini adalah cara dapat duit dari internet, (PENEGASAN = HALAL)

Bayangkan kalau ANDA ada produk yang TIADA TARIKH LUPUT, SANGAT DISUKAI OLEH
ORANG DI INTERNET, DAN BOLEH DIJUAL SEMULA BERKALI-KALI, DAPAT BIMBINGAN
SECRET GROUP YANG SETIAP HARI UPDATE CARA NAK DAPAT DUIT DARI INTERNET.

NAK TAK?

KLIK SINI PRODUK AJAIB

KENAPA HARUS KLIK LINK DI ATAS.

# ITU USAHA ANDA UNTUK UBAH NASIB ANDA, TIADA YANG BOLEH TOLONG ANDA UBAH NASIB ANDA
  KECUALI ANDA...BERTINDAK SEKARANG

KLIK SINI PRODUK AJAIB

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sistem Jualan Pro (Memey TERBUKTI)

Jika anda hendak buat duit di internet, tidak kira apa juga produk yang anda jual anda mestilah mempunyai laman web yang membina list secara automatik! List yang aktif dan tidak sabar menerima maklumat daripada anda!

 Jika anda tidak tahu, list ialah mereka yang berminat dengan produk yang anda tawarkan. Mereka memberikan nama dan alamat email, dari sinilah anda membina kepercayaan dengan memberikan maklumat yang berharga kepada mereka dari semasa ke semasa. Dan hasilnya? Lihat akaun bank anda meledak dengan wang tanpa anda sedari!

Secara ringkasnya:

LIST = DUIT

Tetapi, untuk orang biasa tentu agak payah jika bermula dari bawah. Sebab itulah, sekarang saya sedang mencari mereka yang berminat untuk saya latih sebagai pengguna Sistem Jualan Pro dengan membina list bersama dan buat duit secara automatik melalui internet.
Secara automatik bermakna anda akan menerima sistem buat duit yang bukan sahaja mampu membina list malah menjana pendapatan yang diluar dugaan anda selama ini! Bayangkan dengan sistem saya, walaupun anda hanya menerima RM100 sehari, ianya menjadi RM3000 sebulan atau RM36,000 setahun, RM200 sehari anda mendapat RM6000 sebulan atau RM72,000 setahun! Memang cukup berbaloi dengan hanya meluangkan masa beberapa jam seminggu sahaja!
Dan jika anda sudah bersedia untuk mengetahui sistem yang bakal meledakkan akaun bank anda dengan wang ringgit, izinkan saya memperkenalkan…

Sistem Jualan Pro



Jika anda bernasib baik…
Anda akan menjadi salah seorang pengguna Sistem Jualan Pro dan buat duit tanpa henti setiap hari!
Dengan Sistem Jualan Pro, saya akan tunjukkan bagaimana anda boleh buat duit dari rumah tanpa henti secara automatik. Sebelum itu anda perlu tahu satu konsep yang digunakan oleh pakar pemasaran internet yang menyebabkan mereka kaya raya:


Secara ringkasnya, gambar rajah di atas menunjukkan bahawa apabila anda mahu menjual sesuatu produk di internet (sama ada ebook, barangan, produk kesihatan, insuran, kereta terpakai atau apa sahaja), pertama anda jadikan bakal pelanggan yang melayari website anda sebagai LIST anda dengan meminta Nama, Email atau no telefon untuk anda hubungi dan seterusnya membuat jualan lebih mudah!

Sistem Jualan Pro

Sistem ini nampak simple tetapi ianya telah menyebabkan jualan saya meletup kepada RM16,000 dalam masa beberapa hari sahaja! Dan yang menariknya, ketika saya buat jualan ini, saya sedang bercuti. Ianya berlaku secara automatik!
Sekarang yang penting sekali, bagaimana anda boleh ambil kesempatan daripada titik peluh saya dan buat duit dengan senang?
Tekaan anda tepat sekali, kini anda boleh gunakan Sistem Jualan Pro untuk buat duit dari rumah, walaupun anda tidak tahu pasal internet langsung!
Apabila anda menjadi pengguna Sistem Jualan Pro, anda mendapat satu sistem buat duit lengkap berikut:
Laman web replika yang siap sedia membina senarai data prospek (list).
Sistem autoresponder yang lengkap dengan rahsia-rahsia buat duit, tip kekayaan. Dan jemputan untuk menjadi pengguna Sistem Jualan pro di bawah anda. Terdapat lebih 20 siri email follow up yang terbukti berkesan telah siap sedia saya masukkan ke dalam sistem ini, dan ianya akan dihantar secara automatik kepada bakal pelanggan anda.
Modul Tutorial panduan bagaimana membawa pelawat ke web anda cara senang.

BONUS-BONUS Sulit sebagai tambahan!
“Promosi & Buat Duit” Sasaran RM1000-RM5000 Dalam 30 Hari!
Sebagai pengguna Sistem Jualan Pro, anda diberikan hak eksklusif ahli untuk mempromosi sistem ini dan menjana komisen lumayan 2 peringkat tanpa henti! Berapa yang anda hendak buat sebulan, terpulang kepada anda! RM1000, RM3000, RM5,000 sebulan tidak mustahil! Sebagai pengguna Sistem Jualan Pro, anda akan menerima: 

Link khas affiliate / pengedar yang buat duit untuk anda. Anda hanya perlu promosi link khas ini tanpa henti dan lihat akaun bank anda meledak dengan cepat!

Sistem follow up automatik yang terbukti berkesan sehingga menjana RM4 – 5 Angka Sebulan dengan mudah! Apabila anda mempromosi sistem ini, prospek yang anda bawa akan menerima follow up email secara automatik untuk menyakinkan mereka memiliki Sistem Jualan Pro ini. Dari kajian yang saya lakukan, sebahagian list yang menerima 10 – 20 follow up email pasti akan mendapatkannya – Anda akan dapat komisyen lumayan!

Sistem Jualan Pro

2 Peringkat komisen untuk anda menjana pendapatan automatik tanpa henti dengan mempromosikan Sistem Jualan Pro 
Peringkat 1 = Komisen RM100 setiap jualan daripada anda. Sebagai contoh, anda menjual kepada 10 orang sebulan, anda mendapat RM100 x 10 = RM1000 sebulan tanpa berpeluh!
Peringkat 2: Komisen RM50 setiap jualan daripada ahli peringkat 2 anda. Katakan hanya 10 tadi menjual kepada 10 orang yang lain, komisyen anda ialah RM50 x 10 x 10 = RM5,000 sebulan tambahan secara pasif. 

Apa yang anda boleh buat dengan RM5000

Anda boleh bayar hutang?
Anda boleh bercuti ke luar negara?
Anda boleh menunaikan umrah/haji dengan keluarga anda?
Anda boleh beli kereta baru idaman anda?
Anda boleh hias ruang tamu?
Anda boleh buat simpanan masa depan?
 Saya dah lakukan semuanya diatas, kini tiba giliran anda pula.

Sistem Jualan Pro

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Buat Duit RM100 ke RM500 Sehari Secara Automatik dari Rumah Anda

Salam Dhuha,

CD ini berkaitan idea bisnes dari
rumah.

Ianya percuma.

CD IDEA BISNES FREE

Tapi disebabkan ianya produk fizikal
yang perlu dikirimkan melalui pos,
ianya terhad.



Sementara stok masih ada, saya
nasihatkan anda bertindak pantas
dan pesan CD ini hari ini juga.

ikhlas,
Zamri Nanyan

CD IDEA BISNES FREE



PS. oh ya, ada peluang menjana
komisyen 2 level melalui program
ini. Kalau nak tahu, cepat-cepat
ke laman web yang saya berikan
di atas. ;-)

PSS. semua orang harus dapatkan
segera, dengan kenaikan GTS & harga
barang. Bantu la diri sendiri & keluarga
anda. Dapatkan segera, nanti melepas

CD PERCUMA

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

CD Idea Perniagaan PERCUMA!!!



Assalamualaikum / Salam 1 Malaysia

http://tinyurl.com/studycarapro

Hari ini saya menerima berita gembira, tuan Rahman Basri sedang melancarkan CD Audio MP3 Idea Bisnes Dari Rumah. CD ini diberikan PERCUMA kepada mereka yang mahu belajar menjana wang dari rumah.
Di dalam CD berkenaan tuan Rahman Basri berkongsikan pengalamannya menjana wang sehingga 5 ANGKA sebulan hanya melalui bisnes dari rumah.
Saya sudah dapatkan CD ini dan baru saya faham bagaimana usahawan internet berjaya menjana wang dengan mudah. Saya jamin ini BUKAN SCAM, BUKAN SKIM CEPAT KAYA dan MLM.
BOLEH KLIK KAT LINK  http://tinyurl.com/studycarapro
ps : Stok adalah terhad, siapa cepat dia dapat ya.
·         CD AUDIO MP3 mendedahkan idea & strategi bagaimana untuk anda memulakan bisnes dari rumah dengan modal yang rendah, risiko yang rendah, dan keuntungan yang LUMAYAN!
·         BONUS KHAS: Anda juga bakal menerima “Laporan Sistem Jualan Pro – Rahsia kejayaan jana lebih RM14,500″ tanpa jual produk sendiri hanya daripada rumah. Bernilai RM97 PERCUMA*
·         PERHATIAN! Stok CD Audio adalah sangat terhad, pastikan anda bertindak pantas jika anda benar-benar ingin memiliki CD ini secara PERCUMA!
·         KLIK KAT LINK ni http://tinyurl.com/studycarapro

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tanah jalan kebun untuk dijual

Baru dpt lrg hj tahir 8 lot geran individu - 6 lot 170k, 2 lot 150k. Ada bran? Buyer?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sale: Magna Ville Condo

1209sqft
3 bilik & 2 bilik air
Tingkat 9
Rm 285k
Call farred 0133652380

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sale: Teres 1 setengah tkt BANDAR TASIK PUTERI

3 bilik & bilik air
160k
Call farred 0133652380

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

BUMI LOT Sunway Suriamas Condominium Bandar Sunway for SALE




Title type: Leasehold  
Tenure: 99 Other info: Bumi Lot
Size: 1200 sq.ft.  
Bedrooms: 4  
Bathroom: 2

Sunway Suria Mas Condominium For Sale Urgently

Leasehold Bumi Lot
Floor 3A,
Strata Title already issued,
Currently tenanted by University Students,
Well maintained, clean & well kept by tenants.
Nice, privacy, quiet & cozy area.

Strategic Location & tenantable condition
Current rate for rental is RM1700-RM2000 per month.
Good investment immediate return

Strategic Areas & location : Sunway Pyramid, Sunway Lagoon, Mamak Restraunt, Hotels, Cafe, Kopitiam, Entertaintment Centres, Shop Lots, Stalls, Sunway & Subang Jaya Medical Centres, Taylor College, Metropolitan Colleges, Sunway College, INTI College, Monash University, Schools, Masjid & Surau...and many more

Easy access to Kuala Lumpur, Bangsar, Shah Alam, Puchong, Kelana Jaya, Petaling Jaya, KLIA etc...

Komuter, RapidKL public transport

Sale Price : RM480,000-00 (negotiable)

To view please call farred 013-3652380

VIEWING IS ON SUNDAY ONLY AND UPON APPOINTMENT ONLY.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Apartment Flora Damansara




Freehold, Bumi Lot, 650sqft, (kos rendah), 3 bilik & 2 bilik air

Tingkat 5 & ada lift & 24 hour security

Corner lot

Reno: Tiles & Kitchen Cabinet

Harga : RM 95,000 (nego)

Ada penyewa & Berdekatan dengan surau,24jam kawalan keselamatan,IKEA,The curve,Tesco & etc

Berminat call farid 013-3652380 untuk temujanji

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Condo Armanee Duplex for SALE




Description:
Armanee Condominium, Damansara Damai
Armanee Condo is the first condominium in Kuala Lumpur with double-storey concept.
Located towards the end of Jalan PJU 10/1C, next to a hill and surrounded by a lot of trees, the residents of Armani Condominium always get to enjoy a clean and refreshing air. Being only about 2 km away from famous shopping complexes such as IKEA, Tesco, The Curve and 1-Utama, many people will find this place very convenient to stay.
Coming with a Balinese concept, the Balinese ambiance is very obvious especially around the swimming pool area which is decorated with wooden furniture and surrounded by plenty of trees. Very grand with beautiful glasses and floor tiles lobby area, with Balinese feel.

Three elevators are dedicated in each wing to serve the residents.

Property Details
• Name: Armanee Condominium
• Address: Jalan PJU 8/1, Bandar Damansara Perdana, 47820 Petaling Jaya, Selangor
• Developer: MK Land
• Built-up: 2008sf
• Maintenance Fee: RM0.19 psf

Property Type: Duplex
Tenure: Leasehold
Asking Price RM 679,999 (nego)
Bedrooms: 4
Bathrooms: 3







FULLY FURNISH, DESIGNER UNIT

Facilities
• 2 car parks for each unit
• 24-hour security with card access and CCTV system
• 2 indoor badminton courts
• 2 tennis courts
• 4-acre central landscaping courtyard with 2 swimming pools, children wading pools, jacuzzis, water slide, waterfalls, cascades with BBQ facilities, gazebos, water lily ponds and sauna rooms
• A clubhouse with reading room, games room, meeting/function room, computer room, cafeteria and health center with spas and sauna.
• Handicap-friendly access to all facilities and units
• Residents gym
• Basketball court

For further viewing please contact farred 013-3652380

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Listing terbaru bro



    Double Storey Bandar Saujana Putra
    RM 315 000
    Houses (c)
    Jenjarom

   
    Apartment Rimau Perdana di Sekyen 32
    RM 160 000
    Apartments (c)
    Shah Alam

    Single Storey di Seksyen 27, Taman Alam Megah
    RM 310 000
    Houses (c)
    Shah Alam

    Taman Seri Andalas,Double Storey Corner Lot
    RM 470 000
    Houses (c)
    Klang

    Flat Desa Mentari, Petaling Jaya
    RM 78 000
    Apartments (c)
    Petaling Jaya

    Apartment Damai Subang Bistari
    RM 290 000
    Apartments (c)
    Shah Alam

    Double Storey Intermediate Seksyen 7,Shah Alam
    RM 980 000
    Houses (c)
    Shah Alam

    Teres Dua Tingkat End Lot Taman Sri Andalas
    RM 310 000
    Houses (c)
    Klang

    Office Suite Tower B, Kuala Lumpur
    RM 680 000
    Commercial Properties (c)
    Pantai

    Apartment Zamrud di Jalan Klang Lama
    RM 359 000
    Apartments (c)
    Mid Valley City


    Condo Sentul Utama
    RM 375 000
    Apartments (c)
    Sentul

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sale: Teres Corner Lot Shah Alam

Teres corner lot, jln kristal sec7, fully renovate, 5000sq.ft, myr1.2m

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sale: Dataran Otomobil sek 15 Shah alam

1.Dataran otomobil
835sqft tgkat 4
167k nego tenanted
2.dataran otomobil
835sqft tingkat 3
175k nego

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 storey end lot, Tmn Maznah Klang

1storey End Lot, Tmn Maznah Klang
20x 75
4room 2bathroom 1store
Freehold, non bumi
Clean/ well maintain
Near giant kampung jawa

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Semi d carmita ada 2unit lagi

Semi-d carmita ada 2unit lagi. Sapa nak beli boleh bgtau.1 unit 400k. 1 unit 390k.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sale : Apt kasuarina puncak alam tingkat 4

Apt kasuarina puncak alam tingkat 4, rm90k. Sape ade nak beli... Pm saya

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Otai Property cakap (Robert Kyosaki ) Jangan Beli Rumah!



Selamat tengah hari,
Saya nak kongsikan kenapa " Otai Property cakap (Robert Kyosaki ) Jangan Beli Rumah!
".
Apa tujuan anda beli rumah? untuk duduk sendiri atau invest?
Kalau untuk tujuan sendiri, rumah akan jadi liabiliti kepada anda (Bad debt), dalam bahasa melayu yang mudah "bayar ansuran rumah, keluar duit poket sendiri la".
Kalau untuk invest, rumah tu akan jadi aset kepada anda (Good Debt), dalam bahasa melayu yang mudah "bayar ansuran rumah, orang bayarkan + untung (duit masuk poket u)"
Biasanya investor atau big business owner dia orang akan pikir macam mana dia nak beli something (contoh rumah, kereta, dll) guna duit orang dahulu sebelum beli barang tu.
Ini pendapat saya sahaja, bukan tunjuk pandai...hanya berkongsi. kalau salah, saya suka terima teguran.
Petikan dari Robert Kyosaki
Debt
“Buy a house. Your house is an asset and your biggest investment.”
Advising most people to invest in a home is training them to go to the bank
and get into bad debt. A house is a liability because it only takes money out
of your pocket. Often, your house is not your biggest investment; it is your
biggest liability. It does not put money into your pocket. That truth is no more
apparent than today’s economic crisis.
Those with the investor and big business owner mindset use the debt to
purchase cash-flowing assets like apartment buildings-assets that put money
into their pockets, not take money out of them. People with the investor and
big business owner mindset know the difference between good debt and
bad debt.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS