loading...
March 2012 | Farred Property
RSS

2 Sty New House @ Puncak Alam or Shah Alam 2 for RENT







Detail Below:

Status: Available

Transaction type: For Rent only

Address: Puncak Alam or Shah Alam 2

City: Shah Alam

State: Selangor

Country: Malaysia

Rental price: RM 1100

Negotiable: yes

Type: Terrace (Intermediate)

Storey: 2

Square Feet: 20 x 70

Furnishing type: Unfurnish

Occupied type: --

Title type: Individual

Beds: 4

Baths: 3


Other information

* Strategic Location

* Klinik, Kedai runcit, Kedai 99 SpeedMart, Restoran & Kedai Makan, Supermarket Econsave, McDonalds, 10-15 minit ke UiTM Puncak Alam


SEWA tidak termasuk BIL ELEKTRIK & AIR

DEPOSIT : 2 + 1 + deposit (Utiliti) + tenancy agreement


Kemasukan : April 2012
Please call Farred 019-3026305 untuk temujanji. Email : farred5077@gmail.com


Nota : Dan bagi kekawan yang lom add aku sebagai kawan FB korang.. korang kasi add aaa cari jer 'farid myvi' mudah jer.. jom kita kenal-kenal kat FB lak.. jom jom

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kedai di Desa Pinggiran Putra untuk di JUAL SEGERA. Dekat dengan Putrajaya


Detail below:

Status: Available

Transaction type: For sale only

Address: Desa Pinggiran Putra

City: Dekat Putrajaya

State: Selangor

Country: Malaysia

Rental price: Call For Price
Sales
Price: RM300,000
Negotiable: yes

Type: Shop Lot (Intermediate)

Storey: 1

Square Feet: 20 x 70

Furnishing type: Unfurnish

Occupied type: --
Title type: Individual

Tenure: Leasehold (Malay Reserve)

Beds: 1

Baths: 2


Other information


* Strategic Location


Full Description: - 1 bilik /2 bilik air. Kedai dekat dengan Putrajaya. Kedai 20x70 .10 minit sampai ke Putrajaya & Alamanda. Sekolah baru dah nak siap. Pasaraya berdekatan adalah Alamanda...Kejiranan yang harmoni dan suasana yang tenang- JUAL SEGERA !!-Harga RM 300K. Deposit 10%. Earnest Deposit 3%, balance 7% masa S&P. Lawyer akan diuruskan. Loan guna panel bank yang senang lulus. Dinasihatkan anda semak status Loan terlebih dahulu di mana-mana bank. Please call Farred 019-3026305 untuk temujanji. Email : farred5077@gmail.com


Nota : Dan bagi kekawan yang lom add aku sebagai kawan FB korang.. korang kasi add aaa cari jer 'farid myvi' mudah jer.. jom kita kenal-kenal kat FB lak.. jom jom

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kedai utk dijual di Desa pinggiran Putra dekat Putrajaya







Status: Available
Transaction type: For sale only
Address: Desa Pinggiran Putra
City: Dekat Putrajaya
State: Selangor
Country: Malaysia
Rental price: Call For Price Sales
Price: RM300,000
Negotiable: yes
Type: Shop Lot (Intermediate) (Already Reno)
Storey: 1
Square Feet: 20 x 70
Furnishing type: Unfurnish
Occupied type: --
Title type: Individual
Tenure: Leasehold (Malay Reserve)
Beds: 1
Baths: 2

Other information

* Strategic Location
* Already Reno with aircond


Full Description: - 1 bilik /2 bilik air. Kedai dekat dengan Putrajaya. Kedai 20x70 .10 minit sampai ke Putrajaya & Alamanda. Sekolah baru dah nak siap. Pasaraya berdekatan adalah Alamanda...Kejiranan yang harmoni dan suasana yang tenang- JUAL SEGERA !!-Harga RM 300K. Deposit 10%. Earnest Deposit 3%, balance 7% masa S&P. Lawyer akan diuruskan. Loan guna panel bank yang senang lulus. Dinasihatkan anda semak status Loan terlebih dahulu di mana-mana bank. Please call Farred 019-3026305 untuk temujanji. Email : farred5077@gmail.com
Nota : Dan bagi kekawan yang lom add aku sebagai kawan FB korang.. korang kasi add aaa cari jer 'farid myvi' mudah jer.. jom kita kenal-kenal kat FB lak.. jom jom

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Apt di Dataran Otomobil, Sek 15, Shah Alam utk SEWA



Apartment di Dataran Otomobil, Seksyen 15, Shah Alam

Available = Bulan April

- 3 bilik 2 bilik air.
- Tingkat 3
- Berdekatan Toyota, UiTM dan PKNS
Syarat2 Sewa

============

- Sewa bulanan : RM 850.00

- Deposit : 2 + 1

- Api/Air : RM 400


call Mohd = 019-214 2380


Nota : Dan bagi kekawan yang lom add aku sebagai kawan FB korang.. korang kasi add aaa cari jer 'farid myvi' mudah jer.. jom kita kenal-kenal kat FB lak.. jom jom

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

semi D corner lot untuk dijual, dekat Putrajaya








Detail Below:

Status: Available

Transaction type: For sale only
Address: Desa Pinggiran Putra
City: Dekat Putrajaya
State: Selangor
Country: Malaysia
Rental price: Call For Price Sales
Price: RM550,000
Negotiable: yes
Type: Semi D (Corner Lot 7000 sq ft but already renovate)
Storey: 1
Square Feet: 7000 sq ft
Furnishing type: Unfurnish
Occupied type: --
Title type: Individual
Tenure: Leasehold
Beds: 4
Baths: 2
Other information

* Very Near Playground
* Very Near Shop


Full Description: - 4 bilik tidur/2 bilik air. Rumah dekat dengan padang bola dan taman permainan. Rumah Renovate 7000 sq ft . 10 minit sampai ke Putrajaya. Sekolah baru dah nak siap. Pasaraya berdekatan adalah Alamanda...Kejiranan yang harmoni dan suasana yang tenang- JUAL SEGERA !!-Harga RM 550K. Deposit 10%. Earnest Deposit 3%, balance 7% masa S&P. Lawyer akan diuruskan. Loan guna panel bank yang senang lulus. Dinasihatkan anda semak status Loan terlebih dahulu di mana-mana bank. Please call Mohd 013-3652380 untuk temujanji. Email : farred5077@gmail.com
Nota : Dan bagi kekawan yang lom add aku sebagai kawan FB korang.. korang kasi add aaa cari jer 'farid myvi' mudah jer.. jom kita kenal-kenal kat FB lak.. jom jom

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Semi D dekat Putrajaya untuk dijual (Hot Deal!)






Detail Below:

Status: Available

Transaction type: For sale only
Address: Desa Pinggiran Putra
City: Dekat Putrajaya
State: Selangor
Country: Malaysia
Rental price: Call For Price Sales
Price: RM440,000
Negotiable: yes
Type: Semi D (Intermediate but already renovate)
Storey: 1
Square Feet: 42.5 x 80
Furnishing type: Unfurnish
Occupied type: --
Title type: Individual
Tenure: Leasehold
Beds: 3
Baths: 2
Other information

* Very Near Playground
* Very Near Shop


Full Description: - 3 bilik tidur/2 bilik air. Rumah dekat dengan padang bola dan taman permainan. Rumah Renoate 20x70 . 8 minit sampai ke Putrajaya. Sekolah baru dah nak siap. Pasaraya berdekatan adalah Alamanda...Kejiranan yang harmoni dan suasana yang tenang- JUAL SEGERA !!-Harga RM 440K. Deposit 10%. Earnest Deposit 3%, balance 7% masa S&P. Lawyer akan diuruskan. Loan guna panel bank yang senang lulus. Dinasihatkan anda semak status Loan terlebih dahulu di mana-mana bank. Please call Mohd 013-3652380 untuk temujanji. Email : farred5077@gmail.com


Nota : Dan bagi kekawan yang lom add aku sebagai kawan FB korang.. korang kasi add aaa cari jer 'farid myvi' mudah jer.. jom kita kenal-kenal kat FB lak.. jom jom

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Bilionair Malaysia 11 orang, tambah satu

Bilionair Malaysia 11 orang, tambah satu

2 Mac 2012
logo forbes

SINGAPURA - Seramai 40 rakyat Malaysia terkaya bernilai AS$64.4 bilion, meningkat AS$2.3 bilion daripada tahun sebelumnya, demikian menurut senarai terkini Forbes.

Kebanyakan mereka tidak banyak berubah berbanding tahun sebelumnya.

Robert Kuok mengekalkan gelarannya sebagai orang terkaya di Malaysia dengan nilai bersih AS$12.4 bilion, turun sedikit daripada AS$12.5 bilion pada tahun sebelumnya.
Kuok, 88, memegang kedudukan tertinggi itu sejak 2006 apabila Forbes Asia mula menetapkan ranking 40 rakyat Malaysia terkaya, dengan empayar gulanya yang luas, minyak sawit, perkapalan dan hartanah.

Di tempat kedua ialah Ananda Krishnan, 73, yang menyaksikan nilai meningkat daripada AS$400 juta kepada AS$9.9 bilion.

Beliau membeli dalam portfolio kuasa di Malaysia, Asia Selatan dan Timur Tengah dalam urus niaga yang boleh mencapai AS$2 bilion. Syarikat beliau, Maxis Communications, pembekal perkhidmatan telefon bimbit terbesar negara ini, baru-baru ini memeterai perjanjian 10 tahun untuk berkongsi rangkaian 3G dengan saingan UMobile.

Di tempat ketiga ialah Lee Kim Hua, yang aset bersihnya susut hanya 1.5 peratus kepada AS$6.5 bilion.

Keluarga di belakang empayar perjudian Genting kini mendapat perhatian media dengan usaha untuk mengembangkan operasi di Amerika Syarikat.

Anak Lee, Lim Kok Thay, yang menguruskan Genting Group, menyaksikan kekayaannya susut sembilan peratus kepada AS$605 juta.

Lee Shin Cheng, yang membina IOI Group kepada salah satu daripada pengeluar minyak sawit terbesar di dunia, mengekalkan kedudukan beliau di tempat keempat
dengan nilai bersih AS$5.2 bilion, meningkat sebanyak AS$200 juta daripada tahun lepas.

Malaysia kini mempunyai 11 bilionair, naik daripada 10 pada tahun lepas, setelah adik-beradik Lee Oi Han dan Lee Hau Hian, yang menguasai syarikat sawit dan kimia Batu Kawan, menyaksikan nilai bersih mereka meningkat.

Harta mereka melonjak 22 peratus setelah saham dalam Batu Kawan meningkat dengan harga minyak sawit yang lebih tinggi.

Tiga pendatang baru dalam senarai iaitu Ninian Mogan Lourdenadin, doktor yang beralih menjadi hartawan runcit, disenaraikan pada No. 22 dengan nilai
AS$500 juta.

Beliau merupakan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan MBF Holdings dan menjalankan empayar perniagaan harta, runcit, riadah dan perubatan yang meliputi Malaysia hingga ke Fiji, Papua New Guinea dan Australia.

Seorang lagi pendatang baru ke dalam senarai ialah Gooi Seong Lim yang mengetuai Crescendo, syarikat pembangunan hartanah dan pembinaan. Beliau berada di kedudukan No.34 dengan nilai AS$220 juta.

Ng Joo Siang, juga memasuki senarai untuk kali pertama di No. 37 dengan nilai AS$185 juta.

Beliau yang berusia 52 tahun mengambil alih Pacific Andes International Holdings, perniagaan keluarga daripada bapanya.

Tambahan kepada tiga penyertaan baru, dua kembali ke senarai: Kua Sian Kooi, Pengerusi Eksekutif syarikat insurans auto Kumia Asia dengan nilai bersih US$160 juta; dan Khoo Kay Peng, Pengerusi Malayan United Industries, dengan nilai bersih AS$155 juta.

Secara keseluruhan, 21 jutawan dalam senarai itu menyaksikan peningkatan kekayaan mereka manakala 12 mengalami kejatuhan dan dua kekal sama.

Tahun ini, nilai bersih minimum sebanyak AS$155 juta diperlukan untuk layak dalam senarai, meningkat daripada AS$125 juta tahun lepas.

Berbeza dengan kedudukan bilionair, senarai Malaysia termasuk harta yang dikongsi di kalangan keluarga yang besar. Senarai telah disusun menggunakan pegangan saham dan maklumat kewangan yang diperoleh daripada keluarga dan individu, bursa saham, penganalisis dan Suruhanjaya Syarikat Malaysia.

Nilai bersih berdasarkan harga saham dan tukaran asing sehingga pada 14 Februari 2012. - Bernama



Nota : Dan bagi kekawan yang lom add aku sebagai kawan FB korang.. korang kasi add aaa cari jer 'farid myvi' mudah jer.. jom kita kenal-kenal kat FB lak.. jom jom

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS