loading...
Cara Halau Penghuni yang Degil [Rumah Lelong] | Farred Property
RSS

Cara Halau Penghuni yang Degil [Rumah Lelong]

Cara Halau Penghuni yang Degil [Rumah Lelong]


Ini bg yg kurang faham prosuder mudah yg berkesan untuk halau penghuni yg degil setelah anda menang rumah lelong  

Saya share, bukan nak tunjuk pandai. Cuma nak kongsi pengalaman sahabat sahaja. Cara dia Halau Penghuni yang Degil [Rumah Lelong]

Sebenarnya tiada masalah pun jika betul-betul faham jangan hanya mndegar dari orang yang tidak faham cuma tahu sahaja hingga menakutkan untuk kita memiliki rumah lelong hingga la terpaksa mencari yang mahal dan yang murah terpaksa abaikan ...

Step 1

Lepas menang bid, bawak SNP/Stamp POS pegi rumah tu cakap "sy dah beli rumah ni dengan bank".. Nyatakan nama bank & tunjuk POS tu..

Cakap saya akan masuk duduk rumah ni dah encik boleh pindah dalam masa 3 bulan

Mintak contact no dia..

Boleh cakap saya (buyer) sekarang menyewa & saya dah bagi notis akan berpindah rumah baru
Tapi lawyer tu cakap kes mcm ni terpencil... Jarang berlaku

Step 2

Tukar akaun TNB.. Senang jer.. Bawak stamped POS pergi tukar nama & bayar deposit... Secara tidak langsung bacaan bill berikutnya sudah tertera nama owner baru (buyer)
Secara tidak langsung dia psyco owner lama nama pun dah tukar

Step 3

Follow up call setiap 2 minggu.. Maklum progress lawyer dah uruskan pindah milik.. Boleh "auta" cakap progress dah selesai ker, apa2 yang dia rasa bersalah dan patut pindah

Step 4

Bila dah hampir 3 bulan, cakap tempoh encik dibenarkan duduk dah tamat.. cakap semua proses pindahmilik sudah selesai.. Kalau bank dah release loan pun boleh buktikan..

Step 5

Melibatkan modal sikit.. Kalau dah tidak sabar..  Situasi win2 sikit.. Jika dah 3 bukan tak keluar.. Masih cara lembut

Buyer cuba cari rumah sewa dan tolong bayarkan deposit rumah sewa..

Cakap kat owner tegar tu "encik saya dah siapkan rumah sewa untuk encik, encik pindahlah".. "Rumah ni sy dah bayar installment dgn bank"..

Step 6 & seterusnya agak main kasar.. Tapi kita di pihak benar

Step 6

Boleh potong bekalan letrik & air.. Potong tanggal meter.. Bukan cabut fius.. Tnb akan kerjasama sebab akaun dah nama buyer baru

Owner tiada hak nak mintak tnb sambung balik.

Step 7

Buat report polis, cakap dah beli rumah ni dan buat report just cakap nak masuk rumah yg dilelong

Lepastu,
Usha/kenal pasti bila masa owner tu keluar rumah atau holiday.. Masa tu buyer kena gamble pecah masuk rumah tu.. Dan terus duduk..

Cara ni hati kering sikit


Bila owner tu lama balik dia dah tak boleh buat apa, tunjuk report polis rumah tu rumah sah owner baru.. Kalau dia nak barang-barang rumah dia just bagikan.. Kalau dia kacau dia pulak dikira penceroboh..

Ni hanya pengalaman sahabat saya yang boleh dijadikan panduan. Saya tidak terlibat mengajar yang menyalahi undang-undang. Anda boleh fikir sendiri.



Kami Mencari Hartanah Introducer!

Tanpa Modal, Masa Kerja FLEKSIBEL, Tidak Perlu "Paper work", Tidak Perlu Fikir Pasal Loan, Tidak Perlu Fikir Pasal Lawyer, Tiada Kontrak

KOMISEN Menarik akan Diberikan!

Cara Sebagai 'introducer' anda hanya perlu perkenalkan sahaja hartanah-hartanah yang kami jual dan kami akan uruskan semua hal-hal di atas. Mudah bukan?!

Cara Marketing akan diajar
Semua Ini PERCUMA!


Sila Isikan Nama dan Email Anda


Nama:
Email:

Terima Kasih kerana Sudi Membaca
Judul: Cara Halau Penghuni yang Degil [Rumah Lelong]
Ditulis Oleh farid idris
Saya harap berikan link yang menuju ke artikel Cara Halau Penghuni yang Degil [Rumah Lelong] ini. Sesama blogger mari saling menghargai. Terima kasih atas perhatiannya
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments: