loading...
Satu dari amalan Jutawan "Berwakaf Online" | Farred Property
RSS

Satu dari amalan Jutawan "Berwakaf Online"

Salam semua,

Sempena Bulan Ramadhan ini saya nak share something yang saya baru terbaca dan terdengar mengenai
"wakaf online". Saya pasti ramai saudara seislam di sana, ramai nak wakafkan sesuatu. Tapi tidak tahu dimana dan bagaimana kan.


Laman web ini "Al- Waqf Lil Hayah" membolehkan kita berwakaf secara "online"

Kelebihan Al- Waqf Lil Hayah

Antara kelebihan Al -Waqf Lil Hayah adalah seperti berikut:-

    1. Kemudahan pembayaran secara online melalui laman sesawang rasmi Al Waqf Lil Hayah  yang berintegrasi dengan kebanyakan bank yang menyediakan sistem perbankan online. (Financial Process Exchange -FPX).
    2. Pewakaf boleh melihat jumlah wakaf yang telah dibeli melalui laman sesawang rasmi Al Waqf Lil Hayah pada bila-bila masa sahaja.
    3. Nilai minimum hanya RM50 bagi setiap kaki persegi.
    4. Wakaf boleh dibeli untuk diri sendiri, ahli keluarga, saudara mara atau untuk individu yang telah meninggal dunia.
    5. Kemudahan pembayaran secara online melalui laman seSawang rasmi Islamic Aid Malaysia (IAM) yang berintegrasi dengan kebanyakan bank yang menyediakan sistem perbankan online. (Financial Process Exchange -FPX).
    6. Pewakaf boleh melihat jumlah wakaf yang telah dibeli melalui laman sesawang rasmi Al- Waqf Lil Hayah pada bila-bila masa sahaja.
    7. Resit dan sijil Al-Waqf Lil Hayah akan diposkan ke alamat yang didaftarkan dalam tempoh 14 hari waktu bekerja.
    8. Resit Al -Waqf Lil Hayah yang dikeluarkan oleh Islamic Aid Malaysia adalah sah untuk pelepasan cukai pendapatan. PENGECUALIAN CUKAI PENDAPATAN (no.Rujukan: LHDN.01/35/42/51/179-6.7040, Tarikh Kuatkuasa : 1 Julai 2011 , No Warta Kerajaaan : 25848, Tarikh Warta Kerajaan : 25 September 2011).
   
Insya’ALLAH akan mendapat RAHMAT & BERKAT daripada ALLAH S.W.T.


Laman web ini "Al- Waqf Lil Hayah"

Tolong forward kan kepada rakan anda, semoga kita semua mendapat rahmat bersama dari ALLAH

Nota : Dan bagi kekawan yang lom add aku sebagai kawan FB korang.. korang kasi add aaa cari jer 'farid ever rich' mudah jer.. jom kita kenal-kenal kat FB lak.. jom jom Google PageRank
Checking tool

Terima Kasih kerana Sudi Membaca
Judul: Satu dari amalan Jutawan "Berwakaf Online"
Ditulis Oleh farid idris
Saya harap berikan link yang menuju ke artikel Satu dari amalan Jutawan "Berwakaf Online" ini. Sesama blogger mari saling menghargai. Terima kasih atas perhatiannya
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments: