loading...
TIP LELONG BEGI YG TAKUT BELI RUMAH LELONG | Farred Property
RSS

TIP LELONG BEGI YG TAKUT BELI RUMAH LELONG


Just nak share apa yang saya & kengkawan saya pasal 

STEP BY STEP MEMBELI HARTANAH LELONG

Saya masih lihat ramai yang takut nak beli rumah lelong
Saya cuma nak kongsi ilmu sedikit yang saya ada ni...kalau saya salah. mohon ditegur

Step Pertama

1. TIDAK PERGI LIHAT HARTANAH LELONG ITU SENDIRI

Kita perlu melihat hartanah yang bakal dibeli tu sendiri.
Katakan kita nak beli smartphone. Dah tentu anda pergi ke kedai.
Belek-belek smartphone yang anda nak beli. Pergi ke pakcik "Google"
tengok specifikasi smartphone tersebut. Adakah ia mengikut keperluan anda.

Sama juga seperti membeli hartanah lelong. Anda perlu pergi sendiri untuk pastikan:-
a) Betulkah Hartanah ini yang hendak dilelong. Pastikan alamatnya betul
b) Lihat keadaan rumah tersebut. Pagar, pintu ada ker?, Ada penyewa ker?
c) Pergi lihat Hartanah itu sekurangnya 2-3 kali. sebelah siang, petang & malam
d) lihat juga kemudahan berdekatan seperti shopping mall, hospital, klinik, kedai runcit, LRT, Komuter, dll
e) Jangan Lupa ringan kan mulut tanya jiran Hartanah Lelong tersebut. Mana lah tahu dia boleh ceritakan serba sedikit pasal Hartanah itu pada anda.
So kalau dah berkenan di hati, kita ke step seterusnya...tunggu tips dari saya lagi dalam post seterusnya.

Terima Kasih kerana Sudi Membaca
Judul: TIP LELONG BEGI YG TAKUT BELI RUMAH LELONG
Ditulis Oleh farid idris
Saya harap berikan link yang menuju ke artikel TIP LELONG BEGI YG TAKUT BELI RUMAH LELONG ini. Sesama blogger mari saling menghargai. Terima kasih atas perhatiannya
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments: