loading...
Pasal SECURITY DEPOSIT | Farred Property
RSS

Pasal SECURITY DEPOSIT

SECURITY DEPOSIT

SECURITY DEPOSIT 
=====================

Kalau penyewa nak guna "security deposit" untuk 2 bulan terakhir sebelum tamat kontrak silalah fikir 10 kali.

Jangan baik hati sangat ye adik2. Rayuan gombal apa pun yang digunakan tolonglah keras kan hati.

Security deposit ini adalah hak kita sebagai tuan rumah, kita kena pastikan beberapa perkara terlebih dahulu :

1) Perabot yang kita sediakan tidak rosak atau hilang. 
◾Kalau rosak anggarkan kerosakan.

◾Hilang perlu ganti.
✔ Dalam kontrak saya dah letak harga setiap barang.

2) Barang electric masih berfungsi baik.

◾Peti sejuk mesti sejuk.

◾Mesin  basuh test dulu boleh keringkan tidak.

◾TV ada suara.

◾Kipas tak da yang patah kepala

◾Tiap2 suis berfungsi baik.

3) Bill2 dibayar dan tidak tertunggak.

◾Termasuk bill IWK.

✔ Kalau tertunggak potong deposit api air.

4) Keadaan dinding tidak berconteng.

◾Kalau ada penyewa yang melukis di dinding wajib cat semula

◾Dinding dipaku sudah di "filler"

✔Dalam kontrak sewaan saya ada tambah klausa ni.

5) Toilet pam takut tersumbat.

6) Sinki buka air laju dan tengok saluran tersumbat atau tak.

7) Pintu mana yang pecah perlu ditanggung oleh penyewa sebab tuan rumah sudah sediakan rumah dalam keadaan baik.

8) Penyewa perlu serahkan kunci rumah dalam keadaan bersih. 
◾Tiada sampah sarap. 
✔Kalau ada sampah kami akan charge untuk kos pembersihan.

Dalam tempoh 1 @ 2 minggu baru deposit dipulangkan. Setelah bill terkini sampai.

Itu sahaja nak bagitau..




Klik SINI -- Mahukan Tips Hartanah PERCUMA dan List Rumah Murah... 

Baca:  Chef Wan New House...WOW! 

Baca lagi:  WOW! ...3 RUMAH MEWAH SITI NURHALIZA DI MALAYSIA

"Mungkin ramai yang ingin tahu informasi saya kongsikan ini, andai sudi kongsikan kepada rakan-rakan yang lain"

Farred Property memberikan Sumber Rujukan, Tips Hartanah, Rumah untuk dijual dan disewa, Bilik-bilik Sewa di Lembah Klang, Shah Alam, Kuala Lumpur dan Putrajaya. No Whatsapp/Call/SMS : 019 214 2380 (Farred)

Terima Kasih kerana Sudi Membaca
Judul: Pasal SECURITY DEPOSIT
Ditulis Oleh farid idris
Saya harap berikan link yang menuju ke artikel Pasal SECURITY DEPOSIT ini. Sesama blogger mari saling menghargai. Terima kasih atas perhatiannya
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments: