loading...
Anak bulan tak keluar daa.............hujan malam tadi | Farred Property
RSS

Anak bulan tak keluar daa.............hujan malam tadi




Memandangkan esok dah nak hari Raya Aidiladha...saya nak minta maaf kalu email yang saya hantar sebelum ni buat
kengkawan tak selesa ...bukan apa sekadar nak share info "sharing is caring". Kepada siapa yang baling ke kampung halamtu
memandulah dengan berhati-hati. pastikan rumah semua di kunci dan beritahu jiran yang kita nak balik kg.
Inform pada balai polis terdekat lagi baik. Sekarang kes pecah rumah makin menjadi-jadi.
Kepada cik abang yang bawak family balik kg tu...angin tayar kereta dah check ker?......minyak itam dah check?.....
Maknya pastikan cik abang rehat secukupnya sebelum memandu balik kg...kalu rasa tak larat....stop dulu kat R&R...pekena kopi
radix......baru cergas....

Kepada kengkawan yang buat korban...tahniah di ucapkan.....dapat la kengkawan bersedekah kepada fakir miskin......moga-moga
ibadah korban kita di berkati ALLAH. Rezeki yang kita dapat tu bukan untuk kita seorang...saya pernah dengar ceramah...tapi tak ingat
ustat mana...dia kata duit yg kita keluarkan untuk bersedekah tu adalah mmg duit kita...tapi duit yg dalam poket tu belum
tentu duit kita...itu yg ustat tu cakap laa.....

Pada hari raya mesti kita nak minta maaf pada mak ayah...adik beradik kan....semoga hari ini akan menjadikan kita satu family lebih
akrab...perasan iri hati, gadoh-gadoh tu kita tolak ketepi...saya teringat Dr Dato Fadilah Kamsah ada kata....setiap malam
sebelum tidur kita maafkan semua orang di dunia ini...ini dapat buat kita PEACE OF MIND. ok laa rasa nya dah panjang saya cakap ni.

Apa pun yg baik datang dari ALLAH, yang buruk dari SAYA.

Allah is always by your side, Insha Allah, Insha Allah, Insha Allah

Terima Kasih kerana Sudi Membaca
Judul: Anak bulan tak keluar daa.............hujan malam tadi
Ditulis Oleh farid idris
Saya harap berikan link yang menuju ke artikel Anak bulan tak keluar daa.............hujan malam tadi ini. Sesama blogger mari saling menghargai. Terima kasih atas perhatiannya
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments: