loading...
“Stamping Agreement” perlu ke? | Farred Property
RSS

“Stamping Agreement” perlu ke?



Hari ini apa kata kita kongsi-kongsi ilmu, yang smart tu (andalah tu). Apa yang anda nak kongsikan. Saya bukan nak kongsikan tapi nak bertanya soalan. Ok, apa soalannya:-

  1. Memang biasakah penyewa akan bayar untuk “tenancy agreement”?
  2. Perlukah tenancy agreement di “stamping”, sign je tak cukup ker?
  3. Kalau tak “stamping” apa akan terjadi?

Wauu!!! Tricky question. Tak apa saya cuba menjawabnya, dengar yer

  1. Memang penyewa kena bayar tenancy agreement, kalau dia tak nak. Cari jer penyewa lain.
  2. Tidak semestinya, tuan rumah dan penyewa boleh jer sign document tu. Document tu dah valid dah. Tapi document yang anda sign jer tapi tak stamping tak boleh digunakan di mahkamah.
  3. “Stamping agreement’ adalah untuk detail tanggungjawab tuan rumah dan penyewa. Kalau ada apa yang terjadi, kan dah ada clear cut apa nak buat. Kan mudah tu.

Harapan saya semoga segala ilmu ini akan membuka minda anda dan

Allah is always by your side, Insha Allah, Insha Allah, Insha Allah

Terima Kasih kerana Sudi Membaca
Judul: “Stamping Agreement” perlu ke?
Ditulis Oleh farid idris
Saya harap berikan link yang menuju ke artikel “Stamping Agreement” perlu ke? ini. Sesama blogger mari saling menghargai. Terima kasih atas perhatiannya
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments: