loading...
Cara nak elak Loan Reject !!! Bukan salah SAYA(pembeli) | Farred Property
RSS

Cara nak elak Loan Reject !!! Bukan salah SAYA(pembeli)Kebanyakkan Loan Rejact kerana CTOS, CCRIS atau memang pihak bank dah kira anda tak mampu memiliki hartanah itu. Satu yang ramai yang lupa, Loan Reject juga boleh disebabkan penjual “Bankrupt”. Haaa mungkin anda terpikir, macam mana nak tahu penjual tu bankrupt ke tak? Lihat dari segi pakaian, segak macam Dato’, Datin dan orang KAYA. Naik kereta pun boleh tahan.

Kadang kala agen Hartanah di salahkan kerana dikatakan membuang masa mereka. Agen hartanah juga tidak boleh disalahkan. Saya dah selidik perkara “Bankrupt” ini. Hanya orang bank sahaja boleh check sama ada seseorang tu “bankrupt” atau tak. Ini adalah semasa PEMBELI submit Home Loan kepada Bank-bank di Malaysia.

Andai kata Loan Rumah Reject, mungkin Tuhan akan menganugerahkan HARTANAH yang lebih baik untuk ANDA.

“Oleh itu, maka (tetapkanlah kepercayaanmu) bahawa sesungguhnya tiap-tiap kesukaran disertai kemudahan, (Sekali lagi ditegaskan): bahawa sesungguhnya tiap-tiap kesukaran disertai kemudahan. Surah Asy-Syarh ayat 5-6.

Kalau tuan puan tahu macam mana kita boleh check status PENJUAL “Bankrupt or Not Bankrupt”?

Tolong komen, kita sama-sama belajar Ok :-)


Allah is always by your side, Insha Allah, Insha Allah, Insha Allah

Terima Kasih kerana Sudi Membaca
Judul: Cara nak elak Loan Reject !!! Bukan salah SAYA(pembeli)
Ditulis Oleh farid idris
Saya harap berikan link yang menuju ke artikel Cara nak elak Loan Reject !!! Bukan salah SAYA(pembeli) ini. Sesama blogger mari saling menghargai. Terima kasih atas perhatiannya
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments: